Project

Culturale

Geplaatst op 8 juni 2024, 14:36 uur
Illustration

Muziek en Kunst in Culturale

Een ensemble van beroepsmusici onder leiding van Hessel Moeselaar geeft op zondagmiddag 23 juni om 14.30 uur in het gebouw van het ApGen aan de Oostzijde 82 een concertin Culturale. Het ensemble bestaat uit Viool: Charlotte Basalo Vazquez en Valentine Blangé, Altviool: Hessel Moeselaar, Cello: Diederik Smulders. 

Uitgevoerd zal worden o.a. het prachtige String Quartet no. 14 in d-minor - “Death and the Maiden” van F Schubert. Het is een van de pijlers van het kamermuziekrepertoire. Schubert schreef het in 1824 en wat veel grote componisten doen: hij leende van zichzelf. Het kwartet is vernoemd naar het thema van het tweede deel, ontleend aan het nummer 'Death and the Maiden', dat zeven jaar eerder werd geschreven. Het thema loopt door het kwartet heen. 

F. Schubert, strijkkwartet in C.majeur-D956.                                                                                                                                              Een kamermuziekwerk dat de componist schreef in de zomer van 1828 twee maanden voor zijn dood.                               Het is Schuberts laatste instrumentale werk.

Voor en na het concert is er een expositie met werken van Hans Soesan en Wim Glashouwer. 

Culturale in een initiatief van het ApGen en heeft als doel om betekenisvolle ontmoetingen op het gebied van muzikale kunst, beeldende kunst en in bredere zin levenskunst te initiëren. 

Iedereen is welkom! De toegang is gratis, Een vrijwillige donatie die nodig is voor de musici is meer dan welkom.  Vanaf 14.00 uur is er inloop met een gratis kopje koffie en na afloop wordt er afgesloten met een drankje.  Kijk voor meer informatie op de website www.culturale.nl and the Maiden”

 

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Idee
Documenten
Deel dit: